wtorek, 19 marca 2013

Midium pikantności

W Naszej Kuchni, która karmi nas codziennie, czasem poznajemy nowe smaki. Oto jeden z nich.
 
Składniki:
4 kg karczku
8 woreczków kaszy gryczanej
1 główka kapusty czerwonej
2 cebule
0,5 kg pieczarek
przyprawy: ketchup, olej, ocet, musztarda, czosnek, wegeta, sól, pieprz, sos winegret

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na plastry, przyprawić solą, pieprzem, oregano, ketchupem, musztardą i czosnkiem. Pieczarki kroimy na półplasterki, cebulę na krążki. Podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa. Pieczemy w piekarniku 40 minut. Kapustę mielimy w maszynce lub drobno siekamy, doprawiamy sosem winegret. Kaszę gryczaną gotujemy 15 minut.

Danie jest ekskluzywne! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz